Kako je nastao tamburaški sastav Garavi i tko su članovi benda?

Tamburaški sastav Garavi

Garavi su tamburaški sastav iz Vođinaca. Tako je barem prije bilo. Počeli smo svirati početkom 1994. godine u Osnovnoj školi u Vođincima. Tada smo postali i članovi KUD-a "Mladost" iz Vođinaca jer svaki KUD treba tamburaše pa je po školi krenula obavijest o osnivanju tamburaške sekcije.

Zašto ime "GARAVI"?

U početku smo svirali isključivo u KUD-u i znali svirati puno kola i plesova, ali tamburaških pjesama tek dvadesetak. Pjesma "Garavuša" tamburaškog sastava Bekrije je bila jedna od njih. U to vrijeme, a i danas, pjesma je bila jako popularna pa smo ju izvodili neprestano. Na kraju su nas cure iz KUD-a i počele zvati "garavi". Nama se to činilo zgodno i uzeli smo ga za naziv sastava.

Što ste do sada snimili svojih pjesama, spotova?

Iza nas je jedan autorski album iz 2011. godine. To su pjesme u tamburaškoj izvedbi a objavljene su na albumu Sviraj k'o da nema sutra u izdanju naše najveće izdavačke kuće Croatia Records. Sa tog albuma snimili smo spot za 'Garavu pjesmu'.

Nakon toga je uslijedila suradnja sa najpoznatijim ženskim tamburaškim sastavom 'Garavuše' te smo snimili pjesmu Da mi večer popraviš s kojom smo nastupili na Glazbenom Festivalu šokačke pisme u Županji.

Nakon duže pauze, snimamo pjesmu 'Malo pjesme malo vina' koja obilježava početak suvremenijeg zvuka tambure. Zatim krajem 2014. godine snimamo tradicionalnu božićnu pjesmu 'Spavaj mali Božiću' a slijedeću godinu počinjemo pjesmom 'Za ljubav nisam kriv', 'Prva i zadnja ljubavi', 'Tri želje'.

Koja bi gostovanja ili nastupe izdvojili?

Bilo je toga dosta, ali svakako treba spomenuti nastupe na festivalima u Županji, Bijelom polju u Crnoj Gori, te kao najveći nastup spomenuli bismo sudjelovanje na IX. Tamburica Festu u Novom Sadu gdje smo osvojili nagradu publike. Tu su nastupi na HRT emisiji 'Lijepom našom', 'Runjićevim večerima', ...